Höstjacka

Nu min Minoru äntligen färdig. Det är en Sewalong hos Karinotilia. Jag har deltagit i många knitalongs men aldrig någon sewalong förut. Jackmönstret heter Minoru och kommer från Sewaholic.

Från början hade jag tänkt följa tempot i sewalongen och inte göra några ändringar i mönstret men det sket sig ganska snabbt. Jag kunde inte hålla mig utan sydde vidare i mitt eget tempo och kunde inte heller hålla mig från att göra ändringar i mönstret.
Det var inte helt oväntat att jag skulle vara otålig, inte heller att jag skulle göra ändringar i mönstret. Det blev inte som jag tänkt mig från början men jag blev väldigt nöjd med slutresultatet.
De ändringar jag gjort är att jag har lagt till en vindslå och ändrat manchetterna. Det skrev jag om för några dagar sedan.

Jag har lagt till stolpfickor på framstyckena (del 1 & del 2). För att fickpåsarna inte skulle sys fast i fållen har jag kortat fållen 4 cm så att den hamnade 3 cm från kanten istället för 7 cm som på mönstret.
Jag har även lagt till ett extra lager tyg i kragen eftersom man kunde se baksidan av innerkragen genom hålet för luvan när man har luvan ute.
Luvan har fått en dragsko längs kanten.

Annonser

4 tankar om “Höstjacka

  1. Ping: Jeansväska | linafelicia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s